Den tradisjonelle Adamson-prisen ble delt ut 29. september 2017 på bokmessen i Göteborg. Én internasjonal og én nasjonal pris ble delt ut.

Her er juryens begrunnelse for å gi prisen til Steffen Kverneland:

«Steffen Kverneland är en bildskapare i världsklass: illustratör, satir- och karikatyrtecknare, serieskapare, konstnär. Med skeptisk blick och skeptisk penna rörde han sig länge på de traditionella litterära fälten. Han storverk – hittills – är emellertid den högst seriösa, vildsinta och oerhört mångfasetterade seriebiografin Munch (om den norske konstikonen Edvard Munch).»

– Jeg er veldig glad og stolt. Det er nesten noe uvirkelig, det er en gammel dagdrøm som har gått i oppfyllelse, sa Steffen Kverneland i en video som ble spilt av under prisutdelingen.

Kverneland takket Jens Anderson og Sanatorium forlag som har gitt ut Munch i Sverige, sin kone, «som har vært en nådeløs og uunnværlig konsulent», og sin norske forlegger Espen Holtestaul i No Comprendo, «som uten å stille spørsmål har latt meg gå i gang med så kostbare og store prosjekter – han trykker det samma fan».

Den svenske Adamson-prisen gikk til Gert Lozell, som har tegnet 91:an (den svenske serien som Stomperud er basert på) siden 1987.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.