5. mai arrangeres tegneseriefestivalen Bergtatt på Bergen offentlige bibliotek. Plakaten, som du kan se over, er laget av festivalens headliner Malin Falch. Vi har tidligere intervjuet henne om den lange prosessen med å lage serien Nordlys, og vi har også anmeldt første bind i serien.

For å finne ut mer om Bergtatt tok vi en liten prat med initiativtaker Are Edvardsen om festivalen. Edvardsen er forøvrig også redaktør i forlaget Überpress, og han blogger jevnlig her på Empirix om tegneseriebransjen.

Hva er tegneseriefestivalen Bergtatt?

– Tegneseriefestivalen Bergtatt er laget for å feire norske tegneserier på tegneseriens dag. Vi har invitert 5 norske tegneserietegnere som har utgivelser de siste 12 månedene, men helst nyere.

Hvem er det som står bak?

– Det er meg, sammen med Fredrik Rysjedal og Bergen Bibliotek som er arrangørene.

Er det noen rød tråd mellom gjestene som kommer?

– Den røde tråden er at det er nye norske tegneserier, med trykk på nye. Om mulig så er det tegneserier for ungdom/tidlig voksen som det fokuseres på og debutanter. Men vi har ikke så mange utgivelser hvert år og svært få som debuterer med en ny bok i denne sjangeren. Dermed er vi nødt til å se på hvem som utgir hva fra år til år.

Det kan ikke være tilfeldig at du i fjor gikk ut og kritiserte Raptusfestivalen, og i år lanserer en ny tegneseriefestival i Bergen? Konkurrerer festivalene mot hverandre?

– Det er nok ikke tilfeldig, men jeg kan ikke se at festivalene konkurrerer mot hverandre. Foreløpig. Men en dag er vel Bergtatt rett over gaten fra Raptus og driver skyttergravskrig. Sikkert…

Blir Bergtatt en årlig foreteelse?

Å ha Bergtatt årlig ville vært fantastisk, men vi tar det et år om gangen foreløpig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.