Hvert år deler Kulturdepartementet ut priser for barne- og ungdomslitteratur. I år er 28 forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere nominert til priser i syv kategorier.

Prisene deles ut av kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja mandag 23. mars 2020 kl. 13.00 i Nasjonalbibliotekets Store auditorium i Oslo.

Dette er de nominerte i tegneseriekategorien:

Bjørnar av Malin Falch & Regine Toften Holst

Bjørnar anmeldelse

«Det er lett å bli imponert over korleis Malin Falch følgjer opp høge ambisjonar med høgt nivå i alle ledd. Med Regine Toften Holst får Falch ei solid støtte for å kunne halde fram med å teikne ut magiske og medrivande forteljingar frå Jotundalen» skrev anmelderen vår.


Ingen Visste av Mac Ask & Andreas Håndlykken

«Ingen visste er verken estetisk eller innholdsmessig banebrytende, men den er relevant. Boka kan både glede og underholde, og i en forlengelse av dette kan den også kanskje vekke refleksjon – som et uttrykk for vår tid: Er det mulig at det utenforskapet vi «alle» føler på rett og slett skyldes at vi har blitt ekstremt navlebeskuende?» skrev anmelderen vår.


Etter leggetid av Kristoffer Kjølberg

Kristoffer Kjølberg Etter Leggetid

«Det er åpenbart at Etter leggetid er laget for en spesifikk målgruppe. I forhold til Kjølbergs vanlige tegneseriearbeid, som er fantastisk skrullete, er narrativet her ganske strømlinjeformet. Det inneholder enkelte sider som er mest ment til å være forklarende, og en del av humoren er åpenbart mest relaterbar for barn (hvorfor synes voksne at kaffe smaker godt?).

«Allikevel er historien smart strukturert. Sebastian avdekker nye biter av mysteriet sitt hver gang han er ute på sine eventyr i natten, og disse blir diskutert og reagert til på dagtid, i skolegården. Selve løsningen på mysteriet minner meg også om den interne logikken man kan finne i en Carl Barks-historie», skrev vår anmelder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.