Utdelingen av prisen finner sted fredag 8. juni klokka 20.00 under tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo på Deichman Hovedbiblioteket.

Dette blir tredje gang prisen Årets tegneserie deles ut. I 2016 vant Anja Dahle Øverbye prisen for Hundedagar. I 2017 gikk prisen til Lars Fiske for Grosz. Her er de nominerte – klikk deg videre for Empirix’ anmeldelser.

5Sabotør av John S. Jamtli

Sabotør John S. Jamtli

«Sabotør gir seg heldigvis ikke ut for å være noe annet enn en røverhistorie fra krigsårene, ellers kunne sammensausingen av faktiske og fiktive hendelser, kombinert med en uhemmet bruk av stereotyper fort blitt problematisk.»

Les hele anmeldelsen

4Hysj av Magnhild Winsnes

Hysj Magnhild Winsnes

«Hysj er en kompleks bok som er godt skrevet, nøye gjennomtenkt og som koker over av troverdighet og dybde.»

Les hele anmeldelsen

3Hønsemannen av Aslag Guttormsgard og Ronny Haugeland

Hønsemannen er verdens reddeste superhelt. Likevel lar han seg overtale til å fakke Røykemannen. (Illustrasjon: No Comprendo Press)

«Hønsemannen er en serie for barn og for voksne som husker hvordan det var å være barn selv. Den leker med superheltsjangeren på en kjærlig og respektfull måte, samtidig som den har en hel del fornuftig å si om både den virkelige og den tegnede verdenen.»

Les hele anmeldelsen

2Kvinner i kamp av Marta Breen og Jenny Jordahl

kvinner i kamp

«Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap gir leseren et lekent og helhetlig innblikk i sakene som har definert kvinnekampen, og klarer å både være en hyllest til kvinnene som har kjempet, samtidig som den minner om at hardt tilkjempa rettigheter aldri må tas for gitt, og at vi fremdeles har mange kamper å vinne.»

Les hele anmeldelsen

1En som het av Kristoffer Kjølberg

Ooops, denne har vi faktisk ikke anmeldt. Men du kan sjekke ut vårt store audio-intervju mellom Dongery-gjengen og David Skaufjord her.

Klikk for Dongery!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.