Andre runde i Kulturrådets tildelinger for litteraturproduksjon er avsluttet, og det ser ut som at en del spennende tegneserieprosjekter fikk støtte.

Målet er at tildelingene «skal bidra til at litteratur på norsk i utvalgte sjangre blir gitt ut, har høy kvalitet og gir en større bredde i norsk litteratur og offentlighet.»

Alle beskrivelsene er hentet fra den offentlige delen av søknadene.

Skulle du ønske du var på listen? Slik skriver du en god støttesøknad!

Kommende tegneserier

Fragment

Ana Dahle Øverbye og Ingrid Flognfeldt Brubaker (red.)
Blokk Forlag
50.000 kroner

Fragment er en tegneserieantologi som består av sju individuelle hefter kuratert av elleve bidragsytere. Seks av heftene er rene tegneserier, mens det sjuende består av foto, tekst og tegning. Ideen er at heftene skal utforske hvordan enkelte litterære bidrag sammen skal skape en helhet og at litteraturen skal kunne settes sammen på ulike måter av leseren, som selv velger rekkefølgen de vil lese antologien i. Bidragsyterne med eget tegneseriehefte er Johan Harstad, Ina Marie Winther Åshaug, Ida Neverdahl, Rui Tenreiro, Frøydis Sollid Simonsen og Maria Midttun. Bidragsytere i det øvrige heftet er Jessica Williams, Hildur Guðrún Ágústsdóttir, Pernille Bruvik Westberg, Klara Sofie Ludvigsen og Anna Kleiva.

 

Pappa

Steffen Kverneland
No Comprendo Press
124.000 kroner

Selvbiografisk tegneserie som kretser rundt selvmordet til Kvernelands far.

 

Jobb

Anders N. Kvammen
No Comprendo Press
80.000 kroner

Anders N. Kvammen lager selvbiografiske tegnerserier, denne nye boken vil handle om overgangen fra ungdom til voksen, fortalt gjennom forskjellige typer jobber hovedpersonen har.

 

Mønstereleven

Kristoffer Kjølberg
No Comprendo Press
70.000 kroner

Tidligere har vi for det meste sett Kjølberg lage ganske abstraherte tegneserier, her viser han at han har mange strenger å spille på også i tegneserieromaner for voksne. Kjølberg er sentral i Dongery-kollektivet, i publikasjoner og utstillinger, han har illustrert barnebøker, og sist hadde hans tegneserietegninger en sentral plass i en teateroppsetning på Det norske teatret. Kjølberg utfordrer stadig seg selv og kommer opp med nyskapende og solide prosjekter. Han er en spennende, nyskapende og uforutsigbar kunstner i tegneseriefeltet.

 

Det finnes en død etter livet

Inga Sætre
No Comprendo Press
80.000 kroner

Hovedpersonene er to kvinner i midten av 30-årene. Det er ingen overstyrende handling, men via episoder, nedslag i deres liv og hverdag (i Oslo, nå) som tematiserer både de små og store ting eller spørsmål i livene deres, blir det et morsomt og tankevekkende portrett av en type mentalitet og tilværelse mange vil kjenne seg igjen i, en litt offbeat livsvisdom, og i sum et underfundig morsomt tidsbilde.

 

Bobla nummer 155 og 156

Norsk tegneserieforum
40.000 kroner

Bobla er et blad som blir gitt ut 2-3 ganger i året. Bladet inneholder tegneserier (som oftest av unge, ukjente, norske serieskapere) og artikler om tegneserier. Bobla blir sendt ut til alle NTFs medlemmer, samt solgt i ett begrenset opplag i noen få butikker.

 

Miranda bok 10: Åndenes land

Inga-Lill Røsberg
Eget forlag
60.000 kroner

Miranda 10; Åndenes land fortsetter historien om Miranda, trollmannens datter. Fortellingen går ut på at hun vil finne et magisk rike hun hørte om som barn, og gi adgang til dette riket til alle i Mir-landene. To store organisasjoner som bruker magi for å herske, er i ferd med å gå til krig mot hverandre, og Miranda håper at ny magi fra det mystiske Åndenes land skal kunne hjelpe og beskytte vanlige folk. Den kunstneriske målsettingen er å lage en spennende fortelling. Den skal fungere på flere plan, ha skjønnhet, atmosfære, indre psykologisk logikk, et troverdig plott hvor motivene til karakterene kommer frem, og stoff som gjør at leseren kan bli inspirert til å tenke, føle og fantasere.

 

Jojo

Ida Eva Neverdahl
Det norske samlaget
40.000 kroner

Teikneserie på nynorsk for barn! Jojo er Ida Neverdahl sin første teikneserie på nynorsk, oppkalla etter guten som har hovudrolla. Jojo dukka først opp i Norsk Barneblad tidleg i 2016. No er eit utval av forteljingane om Jojo samla i denne boka. i tillegg har Neverdahl teikna og skrive nytt materiale, som utgjer rammeforteljinga i boka.

 

Korsfarerne (arbeidstittel)

Thorvald Steen
Cappelen Damm
90.000 kroner

Tegneserieroman i fire deler, støttet av Leser søker bok. Første del utgis av Cappelen Damm i 2019. Romansyklusen er basert på Thorvald Steens tre romaner om korsfarertiden: «Konstantinopel», «Kamleskyer» og «Løvehjerte».

 

Margrete 1

Linn T. Sunne og Jenny Jordahl
Gyldendal norsk forlag
80.000 kroner

I denne boka forteller Linn T. Sunne om Margrete 1. som barn og ung. Hun har basert fortellingen på fakta, og levendegjort historien ved å bruke skjønnlitterære virkemidler. Hva vi vet sikkert, og ikke, kommer fram i faktabokser. Jenny Jordal illustrerer boken i tegneseriestil. I tillegg blir det mange bilder i boka.

 

Onkel reisende Øyvind

Øyvind Lauvdahl
Überpress
40.000 kroner

Onkel Reisende Øyvind er reisebrev fra Nord-Norge i god, gammel onkel reisende Mac-stil. Som den store hvite jeger drar han nordover for å oppdage landsdelen og sine egne fordommer, før noen andre oppdager dem. Det blir observasjon av snøskuterkjøring, samisk kultur, bærplukking og fisk&jakt. Boken er laget mellom 2010 og 2017 og er delvis basert på forfatteren, Øyvind Lauvdahl, sitt liv i Finnmark.

 

Utgitte tegneserier

Den russiske revolusjonen

Kristian Krohg-Sørensen
Manifest
70.000 kroner

Forresten nummer 31

Erik Falk (red.)
Jippi forlag
60.000 kroner

Übersuperhelt

Überpress
50.000 kroner

 

Humorblader

Rutetid 2016/2017
Egmont Kids Media Nordic
174.000 kroner

Hurtigmat – Marius Henriksen Sketsjy – Arne Killingbergtrø Canoot – Knut N. Bergene FireKanta – Nils Axle Kanten Et Øyeblikk – Anders Pedersen Lily – Ellen Bergheim Uten Sokker – Bjørnar Grandalen Helt Ærlig – Tor Erling Naas A2 – Aleksander Kirkwood Brown/Andreas Iversen Zen – Øyvin Langdalen Refleksjoner – Marius Henriksen Spesielt – Ida Larmo Hjalmar – Nils Axle Kanten Stammtisch – Kaia Nyhus Kokoloco – Magne Taraldsen Helt Nils – Nils Ofstad Poli-10 – Hermund Storsæter Flis – Øyvind Sagåsen Kokko-Nøtt Ayla Ihlen Vrangsynt – Aleksander K Brown/Ayla Ihlen Tips til en bedre hverdag – Marius Molaug Volle – Karstein Volle Stort Hode – Stein Hjelmerud Lunch – Børge Lund Ørnbjørn & Jørn – Tore S Olsen

 

Lunch-bladet nummer 7 2016 til nummer 7 2017
Egmont Kids Media Nordic
57.750 kroner

Lunch er et satirisk humorblad, der vi ser med et skråblikk på norsk arbeidsliv. Vi har med oss flere norske serieskaper i bladet, og de er en berikelse for bladet og for leserne.

 

Pondus nummer 9 2016 til nummer 9 2017
Egmont Kids Media Nordic
206.250 kroner

Pondus er det tegneseriebladet som har vært selve lokomotivet for norske serier. Mange er de serieskaperne som med et godt honorar har fått sjansen i denne tegneserieantologien.

 

Nemi nummer 5 2017
Egmont Kids Media Nordic
9750 kroner

Nemi-bladet har vært svært viktig for å synliggjøre kvinnelige serieskapere i Norge. Lise Myhre har tegnet serien i 20 år i år.

 

Kollektivet 2017
Vigmostad & Bjørke
38.250 kroner

Serier av Mads Eriksen og Karine Haaland i tegneserien Kollektivet.

Julehefter

  • Flåklypa 2017 (Haakon W. Isachsen og Thierry Cappezone) – 25.000
  • Stomperud på eventyr (Terje Nordberg og Magne Taraldsen) – 25.000
  • Nr. 91 Stomperud 2017 (Håkon Aasnes) – 25.000
  • Kollektivet julehefte 2017 (Torbjørn Lien) – 25.000

Her finner du hele oversikten over hvem som fikk og ikke fikk støtte for litteraturproduksjon i denne runden.

3 KOMMENTARER

  1. Typisk nok for Empirix finner de ingen grunn til å angi hvem som har laget de kulturstøttede juleheftene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.