Året starter alltid raskere enn man liker å tro. En dag hever du blikket, og du er halvveis i januar allerede. Denne listen over kommende tegneserier er basert på den beste informasjonen som var tilgjengelig på starten av året. Men planer kan endre seg, så ikke ta livsviktige avgjørelser basert på disse datoene.

Januar

Fra Soluna av Camilla Dahlstrøm (Egmont).

Denne måneden debuterer Camilla Dahlstrøm med første bok i den nye tegneserien Soluna. Forlaget Egmont kaller tegneserien for «en magisk sci-fi-serie om to tvillinger som må lære å stole på hverandre, bruke magien sammen, og bekjempe de onde kreftene som splittet dem da var små. For de samme onde kreftene truer nå med å ødelegge hele verden.»

Fra Fritt fall av Emily Sørensen (Egmont).

Sist vi så Emily Sørensen var det da hun debuterte med novellesamlingen Under regnbuen. Nå gir Egmont ut Fritt fall, en historie som finner sted i etterlivet.

Andreas Iversen har tidligere gitt ut grøssere som Fantomrakettene og Tåke over Svartøy sammen med Tore Aurstad. Nå kommer Iversen med tegneseriebiografien Max Manus på Kagge forlag.

Cathrine Sandmæl debuterer som tegneserieskaper med tegneserien Jenter. Forlaget Egmont skriver «Da Eli tullekysser Nina på en bursdag, blir hun forelsket – eller lurer på om hun blir det. For hvordan er det egentlig å være forelsket? Og kysset Nina bare tilbake på gøy, eller var det seriøst? Dette er en morsom og sår oppvekstroman om vennskap og det å finne ut hvem man er – både selv og i forhold til andre.»

Minuskel og Spartacus brukte høsten på å gjenutgi de seks første bindene i Aya fra Yopougon av Marguerite Abouet og Clément Oubrerie. Nå kommer endelig det syvende bindet i den lettbente tegneserien fra Elfenbenskysten.

Kjærlighetssorg er andre bind i serien Forelska? av BeKa og Maya, og kommer på Fontini forlag. Samme forlag slipper også Pote-gjengen får seg en overraskelse av Michele Assarasakorn og Nathan Fairbairn. Og siden alle gode ting er tre, slipper Fontini også I fiendens klør, som er fjerde bind i serien Småfolkets vokter av Carbone, Forns og Barrau.

Vigmostad & Bjørke slipper første bind i serien Bunny Vs. Monkey av Jamie Smart. Andre bok kommer i april. Samme forlag gir også ut første bok i tenåringsromantikkserien Arden High: Hva dere vil, av Molly Booth, Stephanie Kate Strohm og Jamie Green. Og ikke nok med det – Fra Vigmostad & Bjørke kommer også Zora bok 2: Det forbudte biblioteket av Judith Peignen og Ariane Delrieu.

Pirattvillingene: Jakten på den røde stjerne av norske H.L. Phoenix kommer på Kagge forlag. Den pseudonyme Phoenix så vi sist i forbindelse med Arkin-serien, så vi nevner denne utgivelsen selv om den kanskje teknisk sett er en billedbok. Det er ingen eksakt vitenskap.

Den siste gjengen på jorda og den kosmiske trussel av Max Brallier og Douglas Holgate kommer på Bonnier forlag. Samme forlag slipper også Den usynlige gutten av Doogie Horner, i tillegg til Løven av Frederic Brremaud og Federico Bertolucci.

Februar

Fra I pappas hode av Mari Moen Holsve og Karoline Grønvik (Egmont).

Den niende og siste boken i Amuletten-serien av Kazu Kibuishi kommer på Fontini forlag.

Serien Mørkalven har rukket å komme til bok nummer tre. Serien til Helen Kaldheim har fått gode kritikker, ikke minst for å være den mest manga-ete av Egmonts satsing på det de kaller «nordisk manga«.

I pappas hode er en tegneserie skrevet av Mari Moen Holsve og tegnet av Karoline Grønvik, og i skrivende stund er det alt vi vet om den. Bortsett fra at den kommer på Egmont.

Lite informasjon har vi også om Forbi stjernenes port av Benedicte Luane Kristensen og Sam Einar Syftestad, som også kommer på Egmont.

Aldriøya – De utvalgte er første bok i denne australske pirat-tegneserien av Tom Taylor og Jon Sommariva. Den kommer på Bonnier forlag.

Munnu. En gutt fra Kashmir er en selvbiografisk tegneserieroman av Malik Sajad om konflikten i Kashmir. Den blir gitt ut i et samarbeid mellom forlagene Minuskel og Spartacus, etter at den ble utsatt fra høstlistene i fjor.

Fjerde bind på norsk av verdens mestselgende manga One Piece av Eiichiro Oda kommer på Outland forlag. Samme forlag slipper også bok ti i Pokemon-eventyrene av Hidenori Kusaka og Satoshi Yamamoto. Henholdsvis bind 5 og 11 i disse seriene kommer i mai.

Nagel: Ingen vei tilbake er andre bok i Sigbjørn Lilleengs sci-fi-serie for ungdom. Serien, som nå gis ut på Strand forlag, har en nokså komplisert tilblivelseshistorie, men resultatet er ifølge Empirix’ kritiker «en knallfin tegneserie som blander science fiction og norrøn mytologi

Skisse fra Nagel bok 2 av Sigbjørn Lilleeng (Strand forlag)

Mars

I månedsskiftet februar/mars kommer det en ny tegneserie fra den ekstremt produktive Daniel Østvold. Albumet har tittelen Den halve mannen, og blir tradisjonen tro gitt ut av Ford forlag.

Millas dagbøker 2: Hektors bok av Chris Chamblain blir gitt ut på Gyldendal. Samme forlag gir også ut Hjertestopper volum 5 av Alice Oseman sjekk hva vi skrev om første bind i serien her!

Da første bind i serien Udugelege heltar av Markus Pedersen og Lars Erik Helgemo kom ut, skrev Empirix’ kritiker at «seriens tilkortkommenheter blir i hvert fall delvis veiet opp for av energi og ren, skjær fortellerglede«. Nå kommer tredje og avsluttende bind på Überpress forlag.

Skisse fra Velkommen til arbeidslivet av Børge Lund (Strand forlag)

Børge Lund går bort fra den ultraambisiøse stilen med to stripesamlinger i året, og kommer istedet med Velkommen til arbeidslivet, en slags jobbhjelp-bok kombinert med gamle Lunch-striper. Boken kommer på Strand forlag.

Tedragefestivalen av K O’Neill (Outland forlag)

Tedragefestivalen er K O’Neills oppfølger til Tedrageforbundet, og blir gitt ut av Outland forlag. Samme forlag slipper også femte bok i Dragon Ball Super av Akira Toriyama og Toyotarou denne måneden, mens bok seks kommer i juni.

Bok 3 i serien Taynikma av Merlin P. Mann og Jan Kjær kommer på Bonnier forlag. Serien har tidligere blitt gitt ut av Schibsted frem til 2012.

Tidsreise-til-steinalder-serien FRNK fikk anmelderen vår til å trekke på smilebåndene før jul, og nå kommer to historier i boken FRNK har dinosaurer og kannibaler i hælene på Fontini forlag. Serien er signert Brice Cossu og Olivier Bocquet. Samme forlag slipper også fjerde bok i serien Animorphs av K.A. Applegate, Michael Grant og Chris Grine.

Alene-serien har hatt et litt lengre opphold enn vanlig, siden serieskaperne Vehlmann og Gazzotti har byttet forlag fra Dupuis til Rue de Sèvres. Men i månedsskiftet mars/april kommer bok 14, Protektorene på Qlturrebus forlag.

Elly og Gustav bok 2: Minneskogen, av Ludovic Villain, kommer fra Solum Bokvennen.

April

Outland forlag slipper bok to i Neil Gaimans Norrøne guder. Vår anmelder omtalte første bok som en solid tegneserieadapsjon av mytelandskapet. Samme forlag slipper bok seks i Mitt Helteakademia av Kohei Horikoshi denne måneden.

Fra Subwoolfer: Bestemødrenes hevn av Ben Adams og Martin Aas (Cappelen Damm)

Ben Adams og Martin Aas er tilbake med en ny tegneserie (svært) løst basert på bandet Subwoolfer. Bok to har fått tittelen Bestemødrenes hevn, og kommer på Cappelen Damm.

Katten slår tilbake er tiende bok i den amerikanske serien Hilo av Judd Winick. Den blir gitt ut av Vigmostad Bjørke.

Empirix’ kritiker kalte Motstandsbarna av Dugomier og Ers for en krigshistorisk thriller som gir mersmak, og nå kommer bind 5 på Qlturrebus forlag.

I månedsskiftet april/mai kommer femte bind i Berenika sin tegneserie På fire bein. Som Empirix’ kritiker skrev om første bind: «Med få ord klarer Berenika på en overbevisende måte å tegne opp universet til den introverte og den ekstroverte, der frykten for det ukjente, det sårbare i knytte vennskap og ikke minst det humoristiske i å inngå kompromisser i stort og smått.» På fire bein – Bang! kommer på Andersens forlag.

Mai

Å slåss med varsomme hender er Lene Ask sin tegneseriebiografi om Astrid Løken – pioner innen skandinavisk humleforskning og etteretningsagent under andre verdenskrig. Tegneserien kommer på No Comprendo.

Fjerde bok i Avatar-serien av Bryan Konietzko, Michael Dante Dimartino og Gene Luen Yang kommer på Bonnier forlag, med tittelen Barna som forsvant.

Victor Nordahl (les tegneserien han lagde fra Raptus-festivalen) kommer med bind tre i serien Ville poter på Egmont. «Som en klassisk Disney-historie oppdatert med følsomhet for dagens tidsånd», skrev vår anmelder om bind to.

Fra Sort lam av Oliver Levang (Überpress)

Oliver Levang ga ut historiesamlingen Freden i 2022, og denne måneden kommer Sort Lam, den første av to bøker om den hjemløse tenåringen Denver – ifølge forlaget Überpress «en historie om identitet, vennskap og et rykte om en naken klovn med øks». Empirix’ kritiker skrev i 2022 at Levang kombinerer en stilsikker og egenartet visuell stil med innhold man ikke finner hos andre serieskapere, så dette kan bli spennende.

Edelmot er en tegneserie om (blant annet) dataspill og mobbing, signert stjerneskudd Victor Sotberg og tegner Odin Helgheim. Bok nummer to kommer på Egmont denne måneden.

Fra Oh Boy av Ida Larmo (Strand forlag)

Midtvinterheksa er tredje og siste bind i Molly Knox Ostertags serie Heksegutten.

For fans av Hundemannen (og kanskje også norske Bøllefrø) slipper Cappelen Damm forlag Barry Loser – En ekte vinner! av Jim Smith.

Fra Døden i Trieste (foreløpig tittel) av Jason (Magikon)

Samme forlag slipper også Sweet Valley Twins av Francine Pascal, en serie basert på ungdomsbokserien Sweet Valley High.

Lightfall 3: Mørketiden av Tim Probert kommer på Fontini forlag.

Oh Boy: En klin kokos dagbok om å være 11, basert på Ida Larmos egne dagbøker, slippes på Strand forlag. Larmo så vi forøvrig sist med Rigel: Urettens ekko, som vant Brageprisen i kategorien barn og unge.

Juni

Kjempene boks 6: Yatho av Lylian, Drouin og Lorien kommer på Gyldendal.

Jasons nye bok får sannsynligvis tittelen Døden i Trieste, og inneholder tre historier: En fra London på 80-tallet, en fra Berlin på 20-tallet og en fra Frankrike i dag. Tre forskjellige historier, men med noen forbindelser og felles figurer. Og med dada og surrealisme som en inspirasjon, skriver forlaget Magikon. Forhåpentlig blir utgivelsen klar til Oslo Comics Expo i juni.

I løpet av våren kommer det også nye humoralbum med Marius Henriksens Hurtigmat og Storefri, Mads Eriksens M og Nils Axle Kantens Hjalmar, alle på Strand forlag.

EN KOMMENTAR

  1. Lite fra Egmont her. I dag kom beskjeden om at neste Tempoutgivelse, nr. 50 blir den siste. Jeg er ikke overrasket, men det ser vel ut som de utelukkande ser for seg at de skal gi ut Disney og lite annet framover.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.