Begynner allerede «slutten-av-ferien-bluesen» å manifestere seg i ditt indre? Hvorfor kan ikke alle måneder være som juli? Vel, juli er ikke over ennå! Derfor gir vi dere noen ekstra geniale ferietips, som også kan nytes på weekend-turer utover høsten.

 Har du sett andre gode utstillinger i sommer? Funnet verdens beste tegneseriebutikk? Kanskje til og med enda lenger borte enn Europa? Del gjerne dine tips i kommentarfeltet!

Galerie Martel, Paris

DSC_0011
I hovedstaden i (et av) tegneserienes hjemland er det selvfølgelig også museer viet til den niende kunstart. Det som aldri slutter å imponere med en gullrekke av utstillinger år etter år er Galerie Martel. Drevet av kona til den geniale italienske serieskaperen Lorenzo Mattotti (sjekk ham ut her!) er galleriet alltid briljant oppdatert og viser de beste og mest interessante serieskaperne fra hele verden. Bare se på utstillingslista det siste året: Brecht Vandenbroucke, Lorenzo Mattotti, Jean-Marc Rochette, Dave McKean, Brecht Evens og Richard McGuire. I juli viser de en utstilling med serigrafier. Dessverre er museet stengt i august, men hvis en langweekend i løpet av høsten frister er dette et opplagt stoppested. Galleriet selger også originaler fra kunstnerne som har stilt ut så pass på å ha lommeboka fylt, eller ikke, det kan fort bli dyrt!
Adresse:
17, rue Martel 75010 Paris
Web: www.galeriemartel.com

The Cartoon Museum, London

Tom Gauld er en av de som på genialt vis har latt seg inspirere av C. S. Lewis.
Tom Gauld er en av de som på genialt vis har latt seg inspirere av C. S. Lewis.

Skal du til London er et besøk til The Cartoon Museum obligatorisk, særlig nå som utstillingen «Alice in Cartoonland» akkurat har åpnet. Utstillingen er viet C.S. Lewis magiske verden, og alle som har blitt inspirert av ham i løpet av de 150 årene som har gått siden boka først ble utgitt. Museet ble åpnet i 2006 og kan blant annet skryte av å ha over 900 bøker og sistesiden til V for Vendetta i sin samling.
Adresse:
35 Little Russell Street, London, WC1A 2HH
Web: www.cartoonmuseum.org

Musée Hergé, Louvain-la-Neuve, Belgia

museeherge00
Rett utenfor Brüssel ligger et unikt tegneseriemuseum, helt og holdent viet til Tintins far Hergé. Musée Hergé (det må jo rime?) ble åpnet så sent som i 2009 og ingen ringere enn Joost Swarte har vært ansvarlig for det scenografiske i museet. (Avsporing: Swarte-fans bør gå inn på denne sida, her selges det fantastiske Swarte-originaler til ok priser: http://www.griffioen-grafiek.nl/joost_swarte.htm)
Det vakre, hvite og futuristiske bygget ble tegnet av franskmannen Christian de Portzamparc og Swarte har sagt at ideen var å «forestille seg et museum som en gedigen seriestripe». Museet sitter på en rikholdig samling av Hergés originaler og viser hele hans liv og arbeid.
Adresse:
Rue du Labrador, 26 – B-1348 Louvain-la-Neuve
Web: www.museeherge.com

Comics Art Museum, Brüssel

6876223155_a07434e844_b
Art Nouveau-arkitekten Victor Horta har tegnet huset The Comics Museum ligger i, egentlig en god nok grunn i seg selv for å dra dit. Foto: Matt Long

Det finnes faktisk enda flere gode grunner til å reise til Belgia (i tillegg til ølen og moules frites’en!) I Brüssel er det nemlig nok et museum tilegnet tegneserier, og det i et praktfullt bygg tegnet av art nouveau-arkitekten Victor Horta. Flere faste utstillinger forteller om tegneserienes historie, om Hergé og om Smurfene, men de byr også på svært mange interessante midlertidige utstillinger. Akkurat nå kan du få ta en rundreise i Thorgals univers eller bli bedre kjent med verket til den belgiske serieskaperen Jean Van Hamme.
Adresse:
Rue des Sables 20
1000 Brussels
Web: www.comicscenter.net

Lambiek, Amsterdam

Som Tronsmo i Norge har Lambiek fått flere tegnere til å tegne hyllester av den. Her er den nederlandske serieskaperen Pontiac sin.
Som Tronsmo i Norge har Lambiek fått flere tegnere til å tegne hyllester av den. Her er den nederlandske serieskaperen Pontiac sin.

Verdens eldste tegneseriebokhandel. Intet ringere er Lambiek i Amsterdam, (i hvert fall i følge dem selv!) Butikken og galleriet åpnet i 1968 og for mange seriefans er nok navnet kjent på grunn av deres online «Comiclopedia», siden som kan «alt» om tegneserieskapere. Det beste er å legge besøket til en av deres sagnomsuste utstillingsåpninger, men uansett er et besøk obligatorisk på en Amsterdam-tur. Og skal du ikke til Amsterdam er nettbutikken deres uansett meget god og de shipper til hele verden.
Adresse:
Kerkstraat 132
1017 GP Amsterdam
Web: www.lambiek.net

Norske alternativer

5cfd0224-cb44-4cfa-8237-3d457661be7e-medium
Hvis utenlandsferien allerede er over  har vi heldigvis noen gode alternativ i hjemlandet også.
Denne sommeren er det nok Pondus’ jubileumsutstilling på Oscarsborg som er det store høydepunktet. Kanskje spesielt for Øverli selv som fikk solgt sin legendariske Liverpool-stripe for intet mindre enn 100 000 kroner. I tillegg til Øverli kan de besøkende se (og kjøpe) originaler av Martin Kellerman, Lina Neidenstam, Fredrik Skavland m.fl. Og inngangen er gratis!
Adresse: Husvikveien, 1443 Oscarsborg

Tegneseriemuseet på Brandbu

1_aktuelt___frostetegneserie
Et sted i Norge ligger det faktisk et tegneseruemuseum, og det er på Brandbu! Museet presenterer seg selv i stripa over, men det står ikke hvem som har laget den. Edit: Nå har vi fått vite at det er InkaLill som har laget serien om Padda over. Uansett, er du ute på biltur kan dette være et kuriøst stopp.
Adresse:
Rosendalsv. 5, 2760 Brandbu
Web:www.tegneseriemuseet.no

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.