Prisen for Årets tegneserie ble delt ut under Oslo Comics Expo i Serieteket på Grünerløkka i Oslo, 3. juni.

Dette sier juryen i sin begrunnelse:

Årets tegneserie er en uforglemmelig tegneserieroman som skiller seg ut. Ved første øyekast kan årets vinnerbok virke som en klassisk oppvekstskildring, men utvikler seg raskt til et gripende mysterium som transcenderer tid og rom. Plottet inkluderer sporadiske hentydninger til Barks, samtidig som det står sterkt på sitt eget unike uttrykk og originalitet. 

Årets vinner viser ekte kjærlighet for tegnekunsten, da hver side er fylt med kreativitet og glede over å skape. Tegningene balanserer sømløst mellom humor, mørke og seriøsitet, og løfter boken. Verket, som angivelig tok ti år å fullføre, demonstrerer grundig og dedikert innsats. Dette gjenspeiles gjennom hele fortellingen, der ingen detaljer er tilfeldige. Hvert element har sin hensikt og binder boken sammen. 

Vi gratulerer Flu Hartberg som vinneren av årets tegneserie 2023 med sin fantastiske tegneserieroman Jammerdalen. Dette mesterverket fortjener anerkjennelse for sin unike tilnærming til sjangeren og evnen til å gripe leseren og ta dem med på en uforglemmelig reise.

Prisen har som mål å bidra til å løfte viktigheten av norske tegneserieskapere og stimulere til økt faglig nivå, og består av 30.000 kroner.

Juryen består av:

  • Melina Edvardsen (Serieteket, Deichman Grünerløkka) 
  • Therese G. Eide (Grafill) 
  • Anders Kvammen (Tegnerforbundet)

Her kan du lese Empirix-anmeldelsen av Jammerdalen, og her kan du møte Flu Hartberg i podkasten Tegneserier!

Tidligere vinnere av Årets tegneserie er:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.