Raptus – Bergen tegneseriefestival avholdes tradisjonelt tidlig på høsten. I år kolliderer dette med Sykkel-VM den 16.-24. september. Raptus 2017 arrangeres derfor 10.-12. november.

Tidspunktet ble annonsert allerede på fjorårets festival, men flere fikk det først med seg da Facebook-arrangementet ble opprettet i sommer.

– Avgjørelsen om å flytte festivalen ble tatt av styret i Raptus. Samarbeidet vårt med den danske tegneseriefestivalen Art Bubble, samt priser på lokaler og overnatting ble avgjørende for at valget falt på november, sier leder for Raptus, Øyvind Naterstad

Kolliderer med Spillexpo

Det nye tidspunktet for Raptus kolliderer med Spillexpo i Lillestrøm, som er Norges største spillmesse. Det gjør at tidligere faste gjester som Zoo Comics, som pleier å ha en av de største standsene i salgsområdet på festivalen, ikke vil delta på Raptus i år.

– Det er veldig synd med skiftet. Jeg liker Raptus veldig godt, og det er et av de stevenene jeg ser frem til. Men siden tidspunktet kolliderer med Spillexpo kan jeg ikke dra, sier innehaver i Zoo Comics, Jan Erik Suarez.

[infobox]

En annen som vurderer å prioritere Spillexpo er forlagssjef Are Edvardsen i bergensbaserte Überpress. Forlaget har deltatt med stand på Raptus siden 2012.

– Vi har alltid hatt lyst til å prøve ut Spillexpo i Lillestrøm, siden det er Norges største populærkulturelle event med nesten 15 000 betalende publikummere over tre dager. Vi har ikke tatt beslutningen ennå, for vi har lyst til å være med på begge festivalene, og å fortsette å gjøre Raptus til en god festival, sier Edvardsen.

Über-sjefen forteller at det som vil avgjøre om de deltar på Raptus er om de har nok folk til å være begge steder. Han legger likevel ikke skjul på at han er kritisk til avgjørelsen med å flytte festivalen til november.

Uberpress, Raptus
– Überpress har som mål å være tilstede på Raptus og å gjøre festivalen gøy både for publikum, gjester og de frivillige, slik vi har gjort de siste fem årene, sier Are Edvardsen i Überpress (t.h). Her er deler av Überpress på Raptus 2015: (f.v.) Victoria Lindquist, Jon Jamtli, Alexander Slotten, Pål Andersen, Eirik A. Vik, Ellen Bergheim, Kristoffer Lindseth, Are Edvardsen.

Don Rosa kommer

Årets Raptus har Donald-tegner Don Rosa som trekkplaster, med et hovedforedrag lørdagen på Salem konferansesenter. Don Rosa har trukket fulle hus på festivalen flere ganger tidligere.

Festivalsjef Øyvind Naterstad trekker ellers frem den franske tegneren Nicolas Keremidas (som blant annet har laget Mikke Mus-historier sammen med Lewis Trondheim), og den danske tegneren Humon som står bak nettserien Scandinavia and the world.

– Vi har også flere norske og internasjonale gjester bekreftet, og vil slippe disse utover sommeren og tidlig på høsten, sier Naterstad.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.