[infobox]OCX-aktuelle Anna Haifisch presenterer med The Artist en interessant, smart og troverdig bok som gir uinnvidde et innblikk i hvordan livet som kunstner kan være.

The Artist består av 20 småhistorier som tidligere har vært tilgjengelig gjennom nettstedet Vice.com. Boka følger en fuglelignende karakters mislykkede liv som kunstner (eller vellykkede, det kommer vel an på hvordan man ser det). Vi følger den fugleaktige kunstneren gjennom et absurd og stilrent miljø i rødt, gult og lilla. Vi blir med på klossete fyllekuler og grufulle samtidskunstutstillinger. Vi får føle på den humoristiske elendigheten som kommer med skapersperre og mislykkede innslag av spontan kreativitet. Slikt blir det humor av.

Boka er tegnet i en sjarmerende og enkel strek supplert av skarp dialog og «deadpan»-humor. Dette gjør boken morsom også for uinnvidde; Om dette er livet slitne kunstnere lever, er det underlig gjenkjennelig for oss andre også.

The Artist er et absurd innblikk i en ung kunstners verden som stadig byr på humoristiske vendinger. Det er herlig lesing fra perm til perm. Haifischs nyeste bok, Drifter, er ute nå og det er bare å glede seg til å få den i hendene.

 

Andreas E. Lund
Bor i Oslo. Studerer Illustrasjon på Høyskolen Kristiania og skriver om tegneserier for Empirix, Serienett og Natt & Dag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.