Prisen Årets tegneserie deles ut av Serieteket på Deichman Grünerløkka, Grafill og Tronsmo bokhandel. Prisen deles i år ut for femte gang, og seremonien finner som vanlig sted under Oslo Comics Expo (som i år arrangeres 10. oktober.)

På prisens nettsider heter det følgende:

Prisen skal deles ut til en norsk tegneserieskaper som har utmerket seg på et høyt faglig nivå, og som har produsert den beste norske tegneserien i perioden 1. april 2019 til 31. mars 2020. Med prisen følger en pengepremie på kr 30.000. Årets tegneserie skal bidra til å hedre og løfte fram god norsk tegneseriekunst, og prispengene er ment å hjelpe norske tegneserieskapere med å kunne lage tegneserier på heltid.

Dette er de nominerte:

  • Steffen Kverneland: Slyngel Deluxe. Vi anmeldte ikke denne gjenutgivelsen av Kvernelands selvbiografiske tegneserier da den kom ut, men for en generell Kverneland-fix anbefaler vi gjerne korona-tegneserien han lagde for oss i sommer. Kverneland vant forøvrig prisen i fjor for En frivillig død.
  • Martin Ernstsen: Sult. Denne boken ble gjenstand for en hel masse panegyri og annet spetakkel da den kom, og det meste var vel fortjent. Her er Empirix-anmeldelsen, og her er intervjuet vårt med Ernstsen om prosessen med å lage boken. For et ekstra kick bør du lese serien Ernstsen lagde for Empirix om koronavåren i Norge.
  • Hanne Sigbjørnsen: Ikke tenk på meg. «Boken er fylt til randen med indre konflikter hva angår de minste og de største livsvalg man står ovenfor på tampen av 20-årene. Til tross for at en dramatisk fortellerkurve uteblir, sitter man likevel som leser oppslukt i serieskaperens hverdagsunivers», skrev anmelderen vår om Tegnehannes selvbiografiske serier.
  • Jens K. Styve: Lut og kaldt vatn. Enda en utgivelse som Empirix’ anmelder satte stor pris på (og sannelig har vi ikke kåret denne til en av årets beste allerede). Og vet du hva? Styve har også laget en korona-serie for Empirix! Boken vant også Sproing-prisen tidligere i høst.
  • Mette Hellenes: Kebbelife Burning Babe. Du kjenner kanskje serien fra Morgenbladet. Men vet du hva «kebbelife» betyr? Sjekk Empirix-intervjuet med Hellenes for svaret på dét og mye annet!

I juryen sitter Inga Sætre (representant for Grafill), Terje Thorsen (Tronsmo bokhandel) og Berit Petersheim (Serieteket, Deichman Grünerløkka).

Tegningen øverst i artikkelen er hentet fra Martin Ernstsens Sult.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.