Det blir ingen normal høst for norske tegneseriefestivaler. Torsdag 12. august kom meldingen fra Oslo Comics Expo (OCX) om at festivalen som skulle blitt arrangert i slutten av måneden, blir utsatt.

– Oslo Comics Expo 2021 har hele veien vært planlagt som en mer eller mindre normal festival, og etter å ha gransket gjeldende smittevernsreglement med lupe, har vi konkludert med at med mindre Oslo går inn i trinn fire av gjenåpningen før siste helg i august, så vil årets festival bli av samme støpning som fjorårets utgave. Det er det ingen av oss som ønsker, skriver festivalsjef Daniele Jessen Aguilar i en e-post til gjester og samarbeidspartnere.

Trenger å møtes fysisk

Festivalsjefen understreker at OCX ikke er avlyst, men blir utsatt frem til regjeringen har lagt frem en konkret dato for trinn fire av gjenåpningen av samfunnet.

– Det tegneserie-Norge trenger nå, er å kunne møtes fysisk og omgås under normale forhold, og det er ikke mulig når det må være én meter mellom stolene foran scenen og strenge begrensninger på markedsplass, sosialisering og servering, skriver Aguilar.

I podcasten Tegneserier! i sommer møttes redaktørene for de tre skandinaviske tegneserietidsskriftene for å snakke om det er noen vits med digitale festivaler overhodet – hør episoden her.

Festival i Bergen

I Bergen vil tegneseriefestivalen Raptus bli arrangert den 18.-19. september på Bergen offentlige bibliotek. Festivalen vil fortrinnsvis ha norske gjester, og ikke ha et salgsområde eller eget cosplay-program.

– Det vil selvsagt være en del tiltak vi må forholde oss til, så festivalen vil være mindre enn den pleier. Det vil være færre gjester – hovedsakelig innlandsgjester – og færre programposter. I lys av dette har vi besluttet at å gjøre årets festival litt kortere, og holde oss til program på lørdag og søndag, skriver festivalen på sine nettsider.

Raptusfestivalen har annonsert flere av gjestene sine. De seks annonserte serieskapere kommer sammen med en redaktør alle fra forlaget Egmont. Flere gjester vil bli annonsert i tiden frem mot festivalen.

Husker du hvordan festivalene pleide å være? Bli med på en mimretur med våre tegnede festivalrapporter.


Foto i topp: Anton/Unsplash.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.