August

Fontini forlag starter høsten med tredje bok i serien om romutforskeren Zita. Eventyrserien er signert Ben Hatke.

Outland gir ut sjette bind av Dragon Ball omnibus. Hele den japanske mangaserien skal samles i fjorten bind. Serien, av Akira Toriyama, blir omtalt som tidenes nest mestselgende manga (etter One Piece). 

Forlaget til tegneseriebutikken fortsetter også den norske reutgivelsen av Sprint-serien. Niende bok samler seriene til Morvan & Munuera, som tok serien i en voksnere og mer actionpreget retning.

Lars Lauvik oppsummerer karrieren med EON – 20 år på ramme alvor. Boken, som utgis i det faste stripebok-formatet til Egmont, har i tillegg til tegneserien flere blikk bak scenene i form av tekster og skisser.

Samme måned slipper Egmont nye samlebøker med stripeseriene Pondus (Frode Øverli) og Lunch (Børge Lund). Nemi-samlebok nummer 14, Incendio, kommer på Gyldendal og samler Lise Myhres striper fra 2012-2013. (Myhre er også aktuell med illustrasjonene til Drømmesvart, en antologi med dikt av bl.a. André Bjerke. Denne kommer i månedsskiftet september/oktober.)

Egmont slipper også en solid stripesamling ved navn Anjas enhjørning. Dette er en serie signert Dana Simpson som har blitt sammenlignet med Tommy & Tigern (skjønt, det skjer jo ofte når et barn og et dyr er hovedpersonene). Serien er oversatt av Jens K. Styve.

September

Den usannsynlig populære tegneserien Amuletten av Kazu Kibuishi kommer med åttende bind på norsk fra Fontini forlag denne måneden, og nærmer seg dermed slutten.

Svenske Anneli Furmark har laget tegneserie av den norske ungdomsboken Nærmere kommer vi ikke. Boken er skrevet av Monika Steinholm, og lanseres på fransk i oktober.

Nærmere kommer vi ikke Høstens tegneserier 2018
Fra den svenske utgaven av Nærmere kommer vi ikke, adaptert av Anneli Furmark.

Forlaget Überpress har to utgivelser klare til tegneseriefestivalen Raptus den 15. september. Lapskaus, biff tartar og hønsesuppe av Tor Engdal og antologien ÜberRevolusjon. Førstnevnte har følgende beskrivelse: Eventyr er oppskrytt! Det blir bare bråk og post-traumatisk stress. Ingen ved sine fulle fem vil vel frivillig utsette seg for kannibalistiske hekser, bitre villdyr og klåfingret nøkk? Pell deg tilbake til internett og blogg om kjønnsidentitet, utdanningspress og globalisering. Det er best sånn. I ÜberRevolusjon har Regine T. Holst laget hovedhistorien og forsiden.

Lapskaus høstens tegneserier 2018
Lapskaus, biff tartar og hønsesuppe av Tor Engdal.

Tore Strand Olsen gir ut en lettlest-versjon av sin Tegn serier! som kom i 2017. Cappelen Damm gir ut Lag tegneserier som en faktaløve, hvor barn og unge lærer det de trenger for å komme i gang med å lage sine egne tegneserier.

Fra Outland kommer første bind i samlingen av Jerome K. Jerome Bloche, en klassisk fransk tegneserie fra 1980-tallet signert Dodier, Makyo og Le Tendre. For de som er ukjente med serien lover forlaget en herlig skakk krimserie med humor, mystikk og medrivende miljøer.

Jerome K. Jerome Bloche Høstens tegneserier 2018
Jerome K. Jerome Bloche av Dodier, Makyo og Le Tendre.

Sprint bok 10 samler Tome & Janry-seriene Oppgjør i Chinatown og den mørke Drømmemaskinen, samt fem korte fortellinger. Denne gis ut av Outland.

Samme forlag kommer også med niende bok i serien om Blåjakkene, og samler albumene De fire evangelistene, Carte Blanche for en blå og Den aparte soldat Franklin av Lambil og Cauvin.

20. september kommer Steffen Kvernelands selvbiografiske En frivillig død, som handler om faren og farens selvmord i 1981, da Kverneland var 18 år. Dette er den første utgivelsen fra Kverneland etter den Brageprisvinnende Munch-biografien i 2013, og kommer på No Comprendo Press.

En frivillig død høstens tegneserier 2018

Oktober

Det er knapt noen overdrivelse å kalle Krüger & Krogh Spøkelseståken for høstens mest imøtesette utgivelse. Det andre bindet om de to hemmelige agentene i 1960-tallets Oslo har vært under arbeid av serieskaperne Ronald Kabíček, Bjarte Agdestein og Endre Skandfer i flere år, etter at første bind ble en salgssuksess. Få med deg det store Krüger & Krogh-intervjuet vårt her. Albumet kommer på Egmont.

Samme forlag gir også ut en 30-års jubileumsbok for stripeserien Ernie av Bud Grace.

Ronja Røverdatter kommer som tegneserie, basert på den japanske animerte tv-serien av Goro Miyazaki fra Studio Ghibli. Bok nummer 1 og 2, Tordensværbarn og Villvettene, slippes begge på Cappelen Damm i midten av oktober.

Øystein Runde følger opp sin hardbarkede viking-tegneserie Olav Sleggja på Gyldendal. Forlaget beskriver boken som følger: «Hardt skada etter slaget ved Svolder, og med behov for persisk silketråd til å sy såra sine, må Olav Sleggja vende tilbake til huset foreldra hans døydde i. Men området er ikkje lenger trygt: Tre svært ulike grupper av berserkar, hemningslause krigarar som drep for eit par øre, har slått seg til rundt den rike hamnebyen Helsingborg. Snart er Sleggja nøydd til å velgje kven av dei tre berserkargruppene han vil ta parti med, og uansett kva side han tek, vil det ha ein pris.»

Olav Sleggja Høstens tegneserier 2018

Fontini forlag slipper femte bind av tegneserieversjonen av Barnevaktklubben, signert Gale Galligan. Denne serien er for jenter mellom ni og tolv, og er basert på romanserien av Ann M. Martin.

I slutten av måneden slipper Cappelen Damm første og andre bind av ZombieLars. Bøkene er basert på NRK Super-serien med samme navn, og målgruppen er barn mellom 9 og 12. Manus er skrevet av Thomas Seeberg Torjussen, Gisle Halvorsen og Thomas Moldestad. Illustratører er Kim W. Andersson og Michelle Madsen.

Zombielars Høstens tegneserier 2018
Zombielars av Thomas Seeberg Torjussen, Gisle Halvorsen, Thomas Moldestad, Kim W. Andersson og Michelle Madsen.

Har du en følelse av at Bone-serien til Jeff Smith alltid blir utgitt på nytt? Høsten 2018 er ikke noe unntak, og Outland kommer nå med en oppdatert norsk oversettelse i farger. Ute i høst er bok tre, Stormens øye.

29. oktober kommer også et gjensyn med en eldre Ompa-pa-utgivelse. Den fryktløse indianerhøvdingen var en slags forløper for Asterix signert René Goscinny og Albert Uderzo, og kommer på Egmont.

November

November er den store måneden for Jippi forlag, som gir ut hele fire utgivelser denne måneden. Sigbjørn Lilleengs FNRZ er en sci-fi serie som Lilleeng selv beskriver som «en dystopi som ikke er så sjukt traurig». Første del ble utgitt som et tegneserieblad i forbindelse med Oslo Comics Expo sommeren 2018.

FNRZ Høstens tegneserier 2018
FNRZ av Sigbjørn Lilleeng.

Fra samme forlag kommer Thomas Falla Eriksen med sin nye bok Hexagon. Serien er en oppfølger til Squidologi som både kan leses selvstendig og som del av en større helhet. Serien er ordløs, og beskrives av forlaget som «en til tider ganske utsvevende science fiction.»

Tim Ng Tvedt kommer med en tegneserie i svart-hvitt på 64 sider, som foreløpig er uten tittel. Også denne på Jippi. Tim har en helt særegen måte å fortelle på, og hans Omrokering ble i 2015 av flere utropt til et av årets høydepunkt blant norske tegneserier.

Tim Tvedt Høstens tegneserier 2018
Utdrag fra Tim Tvedts tegneserie på Jippi forlag.

Sist ut fra det tradisjonsrike indie-forlaget denne høsten er antologien Forresten 32.

Siri Pettersens stripeserie Anti-Klimaks gis ut på nytt av Egmont denne måneden. Serien, om et kollektiv med antirasister, veganere, feminister og aktivister, vant Bladkompaniets tegneseriekonkurranse i 2002, og ble trykket i Larsons Gale Verden.

Fra No Comprendo Press kommer Dongery klikker. Dette er en samling serier hvor Dongery-kollektivet har tatt utgangspunkt i overskrifter fra norske aviser, og dikter videre rundt disse på sin særegne måte. Seriene har tidligere stått på trykk i avisen Dagbladet.

Blokk forlag gir ut antologien Fragment denne måneden. Den består av enkeltheter som kan leses i egenvalgte rekkefølge. Her kommer det bidrag fra Johan Harstad, Ida Neverdahl, Frøydis Sollid Simonsen, Ina Maria Winther Åshaug, Maria Midttun, så vel som de to redaktørene Anja Dahle Øverbye og Ingrid Brubaker. Fragment har også foto-, tekst og tegnebidrag fra Hildur Agustsdottir, Pernille Bruvik Westberg, Jessica Williams, Klara Sofie Ludvigsen og Eivind Myklebust. Sjekk ut forlagsintervjuet vårt med Blokk for å få vite mer om hva de driver med.

Fragment Høstens tegneserier 2018
Utdrag fra Ina Marie Winther Åshaugs bidrag til Blokk-utgivelsen Fragment.

Peter Madsens klassiske tegneserie Valhall, som fortalte i fransk-belgisk eventyrformat om de norrøne gudene, blir utgitt på nytt av Outland. Tidligere har serien vært utgitt av Egmont, og Outland kommer nå med en ny oversettelse. Første bind av fem kommer i november.

Outland gir ut Dragon Ball omnibus 7. 

I november kommer også oppfølgeren til den humoristiske drabantby-oppvekstskildringen Nulteliv. Boken, som er signert Espen Friberg og Fredrik Larsen, kommer i starten av måneden på No Comprendo Press.

Nulteliv 2 Høstens tegneserier 2018
Espen Friberg og Fredrik Larsen. Foto: Ingrid Pop

Desember

Årets siste måned byr på et nytt Lucky Luke-album som i skrivende stund ennå ikke er utgitt på originalspråket fransk engang. Det kommer på Egmont.

EN KOMMENTAR

 1. Takk for spennende høstprogram på tegneseriefronten.

  Merkelig bok mangler det helt nye SPRINT-albumet De sorte oblaters mester (oppfølger til Leopardkvinnen, som også nylig er utgitt av Egmont) av Schwartz og Yann på listen.
  Merkelig nok er det en rekke serier som IKKE er repriser som mangler.

  Derfor, andre sentrale (fra mitt ståsted) serieutgivelser er blant annet:

  Den franske serien «Dødens fjell» tar for seg dramaet med Mary Graves og det såkalte Donner Party på vei over Sierra Nevada til California i 1846, fortalt i sterke bilder av Cristophe Bee og Daniel Brecht. Del 2 heter KANNIBALEN og finnes i FANTOMET nr 9-2018, i salg fra 13. august.

  Legenden om Blueberry – ANGEL FACE av Charlier og Giraud

  TEMPO bok 21 kommer i oktober – med den glimrende sjørøverserien Barbe-Rouge (Rødskjegg) av Charlier og Hubinon som klassisk europeisk perle med handling fra Karibien. Flere av seriene i denne suksessfulle bokserien er tidligere upublisert, bla Allan Falk og Bob Morane.

  TEX WILLER i farger bok 11 – COWBOYS – skrevet av Pasquale Ruju og tegnet av Danubio

  TEX WILLER kronologisk i farger – bok 45 av Bonelli, Galleppini og Letteri – mysteriet omkring Mefistos opptreden i Florida får sin oppløsning.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.