Det er ikke ofte vi skriver om det som skjer i kulissene på Empirix – mest fordi heldigitale tidsskrift med bidragsytere spredt over hele landet har nokså kjedelige kulisser. Men nå vil jeg gjerne si noe om bloggene våre. De blir nemlig enda bedre i 2023.

Du har sikkert lagt merke til at tegneseriekritikk er hovedgeskjeften vår. Det er fordi vi mener at kritikk er en helt grunnleggende funksjon i en opplyst offentlighet, og vi vil at samtalen om tegneserier skal være tilgjengelig for et stort publikum.

Som redaktør prøver jeg å være så nøytral som mulig når jeg avgjør hva som skal anmeldes. Har vi gitt denne serieskaperen for lite oppmerksomhet? Eller for mye? Anmeldte vi fjorårets samling av denne stripen? Er det kanskje noen andre sin tur i år? Og ikke minst – hvem kan si noe interessant om utgivelsen?

Likevel kan det bli kjedelig med én person som sitter og bestemmer alt. Og der kommer bloggene våre inn. For ett år av gangen avtaler vi at bloggerne våre leverer stort sett det de vil på sitt område – og det blir bra nettopp fordi de følger feltene sine så grundig som de gjør. Takket være dem får vi tekster og essays som vi aldri ville fått om de skulle vært klekket ut sentralt.

I 2023 har vi omrokkert en smule. Vi har fire blogger, og hver av dem kommer med en ny tekst annenhver måned gjennom året. Det vil si et nytt blogginnlegg annenhver uke som du kan lese her på Empirix.no – i tillegg til Norges beste tegneseriekritikk og ditto tegneseriepodkast.

Denne uken ønsker vi Erlend Peder Kvam velkommen med bloggen «Snakk til hånden». Der vil den Leipzig-baserte norske serieskaperen intervjue internasjonale serieskapere om tegning og teknikk. Vi regner med å bli kjent med mange navn her som vi kommer til å få se igjen senere.

Kvam slutter seg til Iris Nguyên Duy i Sci-fi bloggen og Margrethe Hestenes som fortsetter sin blogg Skeive linjer om skeiv representasjon i tegneserier. Til slutt er vi også glade for å ha Aksel Kielland tilbake etter noen sabbatsmåneder, og han vil fortsette å introdusere oss for det underlige, fantastiske og rent ut monomane i Indiebloggen.

Det er for sent å si godt nyttår, så jeg sier bare godt tegneserieår! Vi håper du får lest mye bra i 2023.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.