I juni ble nyheten sluppet om at Jey Levang, kjent blant annet fra Über-antologiene, illustrerer den ny serien Lazaretto fra den amerikanske utgiveren Boom! Studios. Serien er skrevet av Clay McLeod Chapman, som blant annet har skrevet serier for Marvel og DC tidligere.

Første nummer av Lazaretto kommer i september, og vil totalt bestå av fem nummer. Vi spurte Levang litt om arbeidet med serien.

Hva kan du fortelle om serien du skal arbeide med?

Lazaretto handler om en epidemi som slår ut på et universitet. Dette skjer på hovedkarakterenes første dag på skolen. Det som først så ut til å bli en relativt vanlig skolestart blir brått snudd på hodet når et brutalt virus slår ut. Campuset på skolen blir omgjort til en karantene hvor det fort utvikler seg et eget lite samfunn. Ungdommer uten tilsyn fra voksne kan nå gjøre som de vil, tenk Lord of the Flies på campus.

Hvordan kom samarbeidet i gang, hvordan ble Boom og Chapman oppmerksomme på deg?

Visstnok kom Eric Harburn, en redaktør fra BOOM! Studios, over arbeidet mitt gjennom en retweet om HeLL(P), en webtegneserie jeg tegner og utvikler sammen med C. Vinter. Da Harburn og Chapman kom til punktet hvor de skulle velge illustratør til prosjektet, presenterte Harburn mitt arbeid til Chapman, og det var visst en perfekt match.

Hvordan samarbeider dere på serien?

Det er den klassiske varianten av at jeg jobber ut ifra et manuskrip som Chapman har skrevet. Alt skjer gjennom redaktøren, Eric Harburn, så jeg samarbeider ikke direkte med Chapman. Når jeg har laget layouts eller inks og så videre, sender jeg dem til Harburn som eventuelt ber meg endre på ting eller være mer eksperimentell med komposisjonene og slikt. Harburn spiller altså en veldig viktig rolle han også.

Om du kort skal fortelle hvem du er som serieskaper, hva vil du trekke frem?

Som serieskaper har jeg jobbet mye med både korte og en laaang historie. Jeg samarbeider med C. Vinter på nettserien vår HeLL(P) som oppdateres ukentlig, og som har pågått i tre og et halvt år. Antologier har også spilt en veldig viktig rolle for meg. Aller viktigst er den engelske antologien Dirty Rotten Comics hvor jeg har bidratt i de siste syv utgivelsene. I tillegg har jeg også bidratt i de tre siste utgivelsene i Über-antologiene: Eventyr, Krig og Okkult. Jeg foretrekker å kunne bruke all den tiden jeg kan på å tegne, derfor liker jeg å bidra til antologier. Da kan jeg konsentrere meg om å få ferdig historiene, sende dem avgårde, og gå videre til neste prosjekt. Jeg vet hvor mye arbeid og tid som går ned i å organisere disse antologiene, og er utrolig glad og takknemlig for at det er folk som orker å gå gjennom alt strevet flere ganger i året.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.