– Vi ville lage en festival som både appellerer til de som samler, og som kan bidra til å rekruttere nye lesere. Det blir stadig færre bruktbutikker og antikvariater hvor man kan få tak i tegneserier, så internt omtaler vi festivalen som Norges største tegneseriebutikk.

Det sier Morten Thomsen, som sammen med David Takk står bak tegneseriefestivalen KanonCon som går av stabelen den tiende februar i Kanonhallen på Løren i Oslo. 

Morten Thomsen KanonCon
Morten Thomsen står bak KanonCon sammen med David Takk. (Foto: Privat.)

På festivalprogrammet står blant annet sceneintervjuer med Malin Falch (Nordlys), Øyvind Sagåsen (Radio Gaga), Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen (Edward Rubikons mysterier), John Jamtli (Norges ninjakommandør) og Geir Moen (Peer Gynt). I tillegg vil Kristian Hellesund holde et foredrag om norsk tegneseriehistorie, og det blir tegneseriekurs for barn med Tore Strand Olsen.

Men det er også satt av plass i programmet til kortspillet Magic: The Gathering og retro-spillkonsoller. Det spesielle ved festivalen er nettopp fokuset på samlere, og det blir 35 ulike utstillere på messeområdet. Som Thomsen forklarer:

– Det er mange overlappende interesseområder innen dataspill, tegneserier, kort- og brettspill og figurer. Felles for alle er at noen samler på dem, og om man kunne finne alt dette på samme sted måtte det være ideelt. Ingen av de eksisterende norske festivalene hadde fokus på både samlere og nyrekruttering i tilstrekkelig grad, sier han.

KanonCon arrangeres for første gang i 2019. Planen er å utvide til et helgearrangement neste år, og gjøre arrangementet enda bredere.

Morten Thomsen har tidligere stått bak Oxicomics, et ikke lenger aktivt norsk selskap som satset på digital distribusjon av tegneserier.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.