Det går mot en spennende vår i ditt vennlige nabolags-tegneseritidsskrift. Allerede denne måneden starter vi to nye artikkelserier som vi tror vil gi spennende lesning i året som kommer.

Endelig manga

Det første som skjer er at Lisa-Marie Pettersen Leira debuterer som skribent for den nye Mangabloggen. På få år har manga vokst fra å bety «japanske tegneserier» til å bli et globalt fenomen som også har inspirert en generasjon tegneserieskapere her hjemme. I det første innlegget skriver Leira om hvordan manga nå dominerer tegneseriehyllene både i butikker og på bibliotek, og hvordan disse tegneseriene hjelper særlig unge gutter å knekke lesekoden.

Leira er kanskje en av de beste guidene vi kan tenke oss på dette feltet: Hun har årelang erfaring som tegneserieformidler, og er blant annet manga-ansvarlig på Outland forlag – en rolle hun selvsagt holder på en armlengdes avstand når hun skriver for Empirix.

Mangabloggen går inn i den stolte, skribent-drevne blogg-tradisjonen her på Empirix, og får selskap gjennom året av veteranene:

  • Sci-fi bloggen, hvor Iris Nguyên Duy skriver om nye og klassiske science fiction-perler fra hele verden.
  • Indiebloggen, hvor Aksel Kielland rapporterer fra tegneserienes mer og mindre farbare avkroker, med vekt på alternative og avant-garde tegneserier.
  • Snakk til hånden, hvor Erlend Peder Kvam snakker med tegnere om tegning.

Veien mot en tegneseriebok

Den andre nyheten i disse spaltene, er en fast tegneserie fra Anja Dahle Øverbye. Øverbye har flere kritikerroste utgivelser bak seg både som tegneserieskaper og illustratør, og tegnet sist for oss for rundt ett år siden da hun rapporterte fra Angoulême-festivalen.

I år jobber hun mot en ny tegneserieutgivelse, og kommer til å tegne jevnlig for oss om hverdagen og arbeidet sitt, med denne bokutgivelsen som en rød tråd. Vi ser veldig frem til denne muligheten til å få et innblikk i livet som tegneserieskaper i Norge i 2024, og håper du gjør det samme!

Også denne serien, som i skrivende stund fortsatt er uten tittel, starter opp nå i februar. Med andre ord, har du ikke gjort det allerede, så meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag så du ikke går glipp av noe!

Hovedbildet øverst er av Gracia DharmaUnsplash.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.