Sommerhalvåret er pris-sesong for norske tegneserier. Årets tegneserie deles ut under Oslo Comics Expo i juni, mens Sproing-prisen trolig deles ut under årets Raptus-festival i Bergen.

Sproing-prisen er veteranen innen norske tegneserier. Prisen har blitt delt ut hvert år siden 1987.

Norske og internasjonale nominerte

– SPROING-prisen er en popularitetspris. Den skal skape oppmerksomhet rundt tegneserier i mediebildet, hylle skapere av populære tegneserier og markedsføre Norsk tegneserieforum (NTF), sier Jan Petter Krogh i NTF.

Sproing-prisen deles ut i klasser for beste norske og beste utenlandske tegneserie. Årets nominerte av norske serier er (klikk på lenken for Empirix-anmeldelsen):

De utenlandske seriene som er nominert til Sproing-pris er:

  • Lønsslaver av Daria Bogdanska
  • Indianernes hevn av Gianluigi Bonelli og Giovanni Ticci fra Tex farger 43
  • Zita i verdensrommet av Ben Hatke
  • Donald Duck – Hårfine hendelser av Mau Heymans fra Donald Duck & co nummer 44 2018
  • Kobane Calling av Zerocalcare

Ny pris, store penger

Årets tegneserie er fortsatt en nykommer blant norske tegneseriepriser, og har blitt delt ut siden 2016. Prisen er et samarbeid mellom Serieteket ved Deichmanske bibliotek, Tronsmo bokhandel og Grafill, og består av 30.000 kroner.

– Årets tegneserie har ambisjon om å være Norges viktigste tegneseriepris. Med en jury nedsatt av Tronsmo bokhandel, Grafill og Serieteket på Deichman Grünerløkka, ligger det solide faglige vurderinger bak både nominasjonene og vinneren vi peker ut, sier leder av Serieteket og initativtaker til prisen, Berit Petersheim.

Hun legger til at prisen også skal fungere som en berikelse av det norske tegneseriemiljøet, ved at prispengene skal bidra til at vinneren kan jobbe mer med seriene sine.

De nominerte til årets tegneserie er (klikk på lenken for Empirix-anmeldelsen):

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.