I denne månedlige serien snakker vi med aktuelle personer fra tegneserienorge om nye utgivelser, aktuelle hendelser eller andre ting som er viktig akkurat nå. Vert fra sesong 3 er Øystein Runde.

Arild Midthun: Kladder, klode og klimamål

Hvorfor skiller tegningene i Embla seg så kraftig fra tegningene som ble nylig ble utstilt på Nasjonalgalleriet? Har Arild bare jobbet sidene i hjel, eller kan han forklare tankeprosessen til vår ukultiverte grobian av en utsending?
Mac og Andreas Håndlykken

Mac & Andreas Håndlykken: Privat og offentlig

Mental helse, fysisk helse, samarbeid og sammenbrudd, hvordan fungere både som ektepar og kunstnere?

Zarina Saidova: Uncomics, Kafka og utkastelse

Zarina er tegneserieskaper og forlagssjef for kunsttegneserieforlaget Træsh. UDI vil kaste henne ut av Norge.
Revene Ty og Lukas er tilbake i Ville Poter bok 2, og Øystein tar med seg Victor ut i naturen for å snakke om sårbarhet, skriving, maskulinitet og skeivhet.

Victor Nordahl: Rever 4ever

Revene Ty og Lukas er tilbake i Ville Poter bok 2, og Øystein tar med seg Victor ut i naturen for å snakke om sårbarhet, skriving, maskulinitet og skeivhet.

Sara Hjardar: Miyazaki, Junji Ito og Norge

Vinner av Egmonts seriekonkurranse snakker om inspirasjonskilder, Photoshop, Hjardar-familien og Fredrikstad.

Anja Dahle Øverbye: Skilsmisser, blyantar, Undset og Kardashians

Tarjei er 13 og liker ikke mammas nye kjæreste. Anja er nyskilt og har kjøpt ny leilighet. Øystein fritter henne ut om teaterregissører (hei,...

Are Edvardsen: Organiser dere!

Øystein Runde snakker med Are Edvardsen om fagforeninger, forlag og den store adapsjonen av Niels Klims underjordiske reise.

Kjersti Synneva Moen: En avansert gladlaks bokdebuterer

I april kommer hennes første tegneserieroman, om 16 år gamle Amalie som skal flytte på hybel og studere tegning. Hvordan ble det en serieroman så raskt?

Øyvind Lauvdahl: Fra Tyler, the creator til Ingeniør Knut Berg

En transkripsjon av samtalen er tilgjengelig under. Den er delvis maskinoversatt, og kan ha små irregulariteter. Øystein Runde:Hei, vi har Øyvind Lauvdal i studio. Han...

Christopher Nielsen: Vi må velge mellom utopi og dystopi

Det er siste dag av Nielsens enorme utstilling SYSTEM ERNST, og Nielsen løper fra post til post med Øystein på slep. Klimakamp, utopier, barn og selfies, hva er i hodet på Norges mest produktive multikunstner?

Linn Isabel Eielsen: Samisk flanellograf-SJOKK

Øystein snakker med Linn om stripeserier, aksjeselskap, ukulele og morens karriere som flanellografgründer.

Inga Sætre: Kunsten å ha det bra

Multikunstneren Inga Sætre drikker en kopp kaffe på Fuglen og forklarer Øystein hvordan man kan ha det bra, om man er Inga Sætre.

Flu Hartberg: Altfor mange gjøremål, måke snø og kutte kål

Øystein besøker Flu på kontoret og spør ham ut om den nye serieromanen Jammerdalen, effekten av kulturrådets produksjonsstøtte og inspirasjonskildene bak Flus platecovere for the Good, the Bad and the Zugly.

Josef Yohannes: Vi chiller i Urban Legend-Audien

Kjendisselfies, en egen fotballturnering, snart fire bøker, og skolepensum i Xxx land. Hvordan begynte the Urban Legend på sin reise, og hvor er serien på vei? Øystein Runde klamrer seg fast til Josefs stream-of-josefness.

Nora Dåsnes: Vi spør om konkrete tekniske greier!

Nora Dåsnes er ute med sin tredje tegneserieroman for barn, og Øystein Runde spør om skriveprosessen, bokbransjen og om å jobbe rett på iPad.

QlturRebus forlag: Solide serier, snålt navn

Britt Schjøth-Iversen driver det ambisiøse miniforlaget QulturRebus - der hun selv oversetter store serier fra fransk.

Torunn Grønbekk: «Jeg hadde elska å skrive Crossed!»

Norges eneste Marvel-forfatter snakker med Øystein Runde om grenseløshet, dreping, kunst og kommers.
Empirix podcast Erik Falk

Den der vi snakket med Erik Falk

Jippi forlag har fostret serieskapere som Jens K. Styve, Jason, Ronny Haugeland. I 2018 tok David Skaufjord et dypdykk i den interessante historien til...

Empirix leser juleheftene!

Hvordan skal vi navigere oss gjennom en halvmeter høy bunke med julehefter? Bli med når tegneserietidsskriftet Empirix leser, analyserer og plukker frem høydepunktene.

Vi ser Christopher Nielsen overalt!

Ane Barstad Solvang og Anders N. Kvammen har hver på sin måte samarbeidet med en av tegneserienorges store veteraner – Christopher Nielsen. Vi tar...

Over 20 år med Nemi – med Lise Myhre

Lise Myhre er aktuell med den 17. samleboken med stripeserien Nemi, og vi snakker om starten, hvordan serien har utviklet seg, arbeidet med bladet,...

Træsh talk med Zarina og Ingrid

Træsh forlag er et av Norges nyeste småforlag for tegneserier, og i høst er de aktuelle med to nye utgivelser. Vi snakker med Zarina...

Tegneserieforlag 101 med Anja Dahle Øverbye fra Blokk

Skal du starte et lite tegneserieforlag i Norge, bør du i alle fall ikke være redd for vinduskonvolutter og admin. Det er rådet fra...

Vi knuser patriarkatet med Jenny Jordahl

Sammen med Marta Breen har Jenny Jordahl gjort internasjonal suksess med en rekke feministiske faktategneserier. Vi snakker om den nye utgivelsen Patriarkatet faller, en...