I denne serien snakker vi med aktuelle personer fra tegneserienorge om nye utgivelser, aktuelle hendelser eller andre ting som er viktig akkurat nå. Tegneserier! kommer med en ny episode hver uke.

John S. Jamtli forteller ikke røverhistorier lengre

John S. Jamtli er aktuell med I skyggen av Tirpitz, den tredje boken i Sabotør-tegneseren.
Dongery podcast

Den der vi møtte hele Dongery

I 2017 møtte David Skaufjord tegneseriegjengen Dongery for en prat om de tjue første årene deres. Hør bonusepisoden av podcasten Tegneserier!

Norsken, svensken og dansken drar på digital tegneseriefestival

Digitale tegneseriefestivaler: Er det noen vits i det hele tatt? Eller finnes det ting festivalene bør lære av digitaliseringen under pandemien?

Aksel Kielland lover (nesten) fest på Oslo Comics Expo

Det er sommer, og tid for festival. Vi snakker med programsjefen på kanskje Norges viktigste tegneseriefestival om årets program, gjester som ikke dukker opp, og hvordan vi beveger oss tilbake til normalen.

Jason har to hyllemeter Hemingway

Hvorfor vender Jason tilbake til å bruke Ernest Hemingway som tegneseriefigur. Og hvilken figur er han mest fornøyd med? Vi snakker om den tapte generasjonen og den nye boken «God natt, Hem!»

Marius Henriksen har lærerjobb, tre humorserier og en toåring

Serieskaper Marius Henriksen er aktuell med nytt album av stripeserien Pappa, en ny samling med Storefri-striper, og tegneserien Hurtigmat. I tillegg har han en toåring. Har døgnet nok timer?

Hiwar Nheli lager manga på norsk

Hiwar Nheli har arbeidet med fantasyuniverset sitt i ti år. Nå er han aktuell i antologien Rakkan, som Outland forlag kaller den første norske antologien med fortellinger av norske mangaskapere.

Jenny Jordahl vil ha mer penger

Det er ikke lett å leve av å lage tegneserier. Men mye er i endring denne våren, og Jenny Jordahl er en av dem som har engasjert seg for å gjøre ting bedre.

Lene Ask vil gi norske misjonærbarn en stemme

Norge er et av landene med flest misjonærer i forhold til innbyggertallet. Flere tusen norske barn har bodd adskilt fra familien på grunn av foreldrenes misjonskall. Hva inspirerte serieskaper Lene Ask til å fortelle deres historier, og hvordan lager man tegneserie av en sårbar periode i et menneskes liv?
Tonje Tornes vet hvorfor alle leser fantasy nå

Tonje Tornes vet hvorfor alle leser fantasy nå

Det siste året har gitt oss en flom av fantasytegneserier. Hvorfor er sjangeren så populær? Og finnes det en norsk måte å lage fantasy på? Vi spør Egmont-redaktør Tonje Tornes.