Nyheten ble først omtalt av Dagens Næringsliv.

– Dette skjer ikke på grunn av misnøye, Men etter mange år synes vi det var greit å vurdere alternativene, sier Lunch-skaper Børge Lund til avisen.

Både Pondus og Lunch regnes som to av de mest innbringende norske stripeseriene, ved siden av Nemi av Lise Myhre. Nemi gikk fra Egmont til Gyldendal tidligere i år.

Serieskaperne får større innflytelse

Det nye forlaget blir ledet av tegneserieagent Håkon Strand, som allerede har Pondus og Lunch i stallen.

– Vi tilbyr serieskaperne enda større innflytelse på utviklingen av seriene sine, både kreativt og forretningsmessig, sier redaksjonssjef i Strand forlag, Lasse Espe i en pressmelding sendt ut tirsdag 20. november.

De nye Pondus- og Lunch-bladene får nytt innhold med mer av hovedseriene, nye biserier, ny design, høyere papirkvalitet og nytt redaksjonelt innhold. I tillegg skal både Øverli og Lund være mer involvert i sine egne blader. Et annet uttalt mål for forlaget er å utjevne kjønnsbalansen i norske tegneserier.

Nye muligheter for norske serieskapere

– Det er først og fremst spennende å være med å starte opp et nytt norsk tegneserieforlag, det er en strålende nyhet i seg selv og noe jeg har lyst til å være med på. I et marked der mye går nedover, er det gøy å være med på en satsing som jeg er sikker på vil åpne opp muligheter for meg og andre norske serieskapere i tiden framover, sier Frode Øverli i pressemeldingen.

Også Børge Lund sier han ser frem til å fortsette tegneseriearbeidet på nytt forlag:

– Lunch har hatt mange gode år hos Egmont, der dyktige og engasjerte folk har bidratt til at serien står støtt på egne ben. Jeg er takknemlig for samarbeidet, sier han i pressemeldingen.

Artikkelen ble oppdatert klokken 11:09 for å rette forlaget som overtok serien Nemi tidligere i 2018.

EN KOMMENTAR

  1. Så hva skjer med:
    1. eksisterende abonnementer og
    2. Bokserier som Pondus Eliteserien ?

    /jonas

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.