Prisen Årets tegneserie deles ut årlig under Oslo Comics Expo. Prisen er et samarbeid mellom Serieteket på Deichman Grünerløkka, Grafill og Tegnerforbundet.

Lørdag 8. juni ble prisen delt ut til Martin Erntsen, for hans tegneserieroman Men hvem er du?

– Bemerkelsesverdig verk

Dette er juryens begrunnelse:

Årets vinner har en lang og innholdsrik karriere bak seg, og har skapt tegneserier innenfor mange ulike sjangre. Med sin unike tegnestil og utpregede fargesans er det ingen tilfeldigheter når denne kunstneren fører penselen over papiret.

Denne tegneserien, som er godt plassert innenfor virkelighetslitteraturens rammer, balanserer raffinert visuelle virkemidler og normbrytende tegneseriepaneler som gir fortellingen liv og dybde.

Det er et bemerkelsesverdig verk som treffer oss brutalt og ærlig. Til tross for bokens tunge tematikk, Alzheimers i nære relasjoner, føles fortellingen aldri påtrengende eller uthengende, men fremtrer som en naturlig del av livet. Selv om det til tider er ubehagelig, sitter leseren igjen med en følelse av forsoning og renselse ved bokens slutt. Dette er en bok som vil være viktig og relevant for pårørende i samme situasjon.

To serier om demens

Empirix’ anmelder Egon Låstad skrev at at Martin Ernstsen utnytter de fortellertekniske mulighetene demens åpner for. Resultatet er dypt bevegende.

Fem tegneserier var nominert til prisen. Blant disse var også en annen tegneserie hvor alderdom og sykdom er ett av temaene, nemlig Mora mi av Trond Bredesen. De andre tegneseriene som var nominert, er Nagel 2 – Ingen vei tilbake av Sigbjørn Lilleeng; Dronefangeren av Øyvind Torseter; og Grip den føkkings dagen av Kjersti Synneva Moen.

Med prisen Årets tegneserie følger også 30.000 kroner. Årets jury bestod av Anders N. Kvammen (Tegnerforbundet), Cha Sandmæl (Grafill) og Kjersti Furu (Serieteket).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.