– Kanskje kan siste søknadsrunde være et tegn på at Kulturrådets støtteordning for litteraturproduksjon kan bidra til flere kvalitetstegneserier for både barn og voksne, sier saksbehandler for tegneseriene hos Kulturrådet, Elisabeth Margrethe Risøy, i en pressemelding.

Tegneserier for barn har vært etterlyst

Empirix er blant mediene som har tatt opp mangelen på tegneserier for barn og unge. Mens både forlag og organisasjoner som Norsk barnebokinstitutt mener det er et marked for tegneserier rettet mot denne målgruppen, er det få serieskapere som tar utfordringen.

Les også:

Pressemeldingen fra Kulturrådet melder videre:

Tilskuddsordningen for litteraturproduksjon ble opprettet i 2016, og har som formål å bidra til at litteratur på norsk i utvalgte sjangre blir gitt ut, har høy kvalitet og gir en større bredde i norsk litteratur og offentlighet. Under denne ordningen kan det søkes støtte til produksjon av tegneserier, bildebøker og sakprosa for barn og unge. Ordningen har to søknadsrunder i året.

Produksjonen i endring

For 2016 ble kun 12 av 75 bevilgninger til tegneserieproduksjon gitt til tegneserier med en målgruppe av barn og unge. De fleste bevilgningene gikk til produksjon av tegneserier for voksne, og antall søknader om støtte til målgruppen barn og unge var også lavt, med kun 20 prosent av totalen.

I første søknadsrunde for 2017 ser imidlertid denne trenden ut til å være i endring. Omtrent 50 prosent av søknadene gjaldt produksjon av tegneserier rettet mot unge lesere, og 11 av 16 bevilgninger gikk til tegneserier for denne målgruppen. Flere av disse var oppfølgere til nye seriealbum for barn og unge.

Du kan se en oversikt over tegneseriene som fikk støtte på Kulturrådets nettsider.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.