Er du interessert i flere Insta-serier, så sjekk ut David Skaufjords andre innlegg på Empirix-bloggen.

@PoorlyDrawnLines

Av Reza Farazmand

Poorly Drawn Lines er enkel, tydelig, tekstlett, absurd og naivistisk. Med andre ord, den perfekte Instagramserie. Vi følger fuglen Kevin, bjørnen Ernesto, og av og til noen helt andre karakterer i en serie som stort sett er kvadratisk, men som ikke benytter seg av Instagrams sveipefunksjon, dog klarer seg helt fint uten da detaljnivå og tekst holdes til et behagelig minimum.

https://www.instagram.com/p/BbkPkkGA_Zi/

https://www.instagram.com/p/BhuF2wMHYWh/

Serien finnes også i trykk, og kan kjøpes via lenke på instakontoen. Som gulrot byr Farazmand på eksklusive og litt lengre historier i bokversjonen, samt noen essay som viser at han er på sitt sterkeste når han ikke skriver essay.

@Outlawscumfudge

av Johnny Ryan

Outlaw Scum Fudge, eller Outlaws Cum Fudge(?), er akkurat så teit, barnslig, sexistisk og penisorientert at jeg vurderte å sløyfe den her, før det slo meg at jeg ler av nesten alle postene, og at jeg inkluderte @weirdhelga som stort sett tegner om rumpa si i forrige artikkel, så dette går på representasjonskvota. Jeg forventer ikke at du skal like den.

https://www.instagram.com/p/BjINHUkDZiV/

https://www.instagram.com/p/BibGRsajDRh/

@GoroFujita

Goro Fujita er ingen klassisk serietegner, men representerer en mulig fremtid innen serier – han lager daglige tegninger i VR. Bevegelige stilleben som utgjør små historier. Han tar seeren med bak kulissene i arbeidet sitt, interagerer med følgerne, og jeg håper å se norske tegnere følge i hans spor.

https://www.instagram.com/p/BhzfaaojcCo/?taken-by=goro.fujita

https://www.instagram.com/p/BgujaRpjcWg/?taken-by=goro.fujita

@tegnehanne

av Hanne Monge Sigbjørnsen

Tegnehanne er kjent for de fleste her til lands, og kombinerer vanligvis lengre tekster med tegning i diverse trykte medier. Instakontoen hennes har glidd over til å bli en mer ren seriekonto, og nylig med striper på engelsk. I likhet med Poorly Drawn Lines får du ofte hele historien på en side, med en enkel og komiske uttrykk og økonomisk bruk av tekst, med en adapteringsvilje til det nye (les: 7 år gamle) seriemediet Instagram som flere Norske serietegnere burde la seg inspirere av.

https://www.instagram.com/p/BgVm-fGnBPc/?taken-by=tegnehanne

https://www.instagram.com/p/Bg9KMTOncqf/

@StevenKraan

Steven Kraan har de beste følgerne – sorry, Jesus.

https://www.instagram.com/p/BjM2zyrHREU/

@WarAndPeas

Av Elizabeth Pich & Jonathan Kunz

Den nest beste serien på Instagram med en heks som hovedkarakter, men @simon.hanselmann gjør seg foreløbig best i bokform.

https://www.instagram.com/p/Bhmg7mplwlt/

Har du noen tips til serier vi burde få med oss? Skriv i kommentarfeltet under, eller mail artikkelforfatteren som har en klassisk fornavnetternavn@gmail.com-adresse, uten punktum mellom.

David Skaufjord lager til vanlig TV, tegner litt i Nemi, skriver litt i Lunch og har en instaserie på

https://www.instagram.com/p/Bjon0VZBuUW/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.