Arrangementet fant sted under årets Oslo Comics Expo på Deichman Grünerløkka i hovedstaden. Prisen ble delt ut av Anja Dahle Øverbye, prisvinner i 2016, og Terje Thorsen fra Tronsmo bokhandel.

Juryen består av Hanne Sigbjørnsen (Grafill), Terje Thorsen (Tronsmo bokhandel) og Berit Petersheim (Deichman Serieteket). Prisen for 2019 gikk til Steffen Kverneland og tegneserien En frivillig død. Begrunnelsen deres er som følger:

«Årets vinner er en total filleristing av tegneseriemediet slik vi har kjent det til nå. Vi møter her en serieskaper som har finslipt hele talentarsenalet sitt og som er bedre enn noen gang. Kjenner denne tegneren ingen grenser – eller sagt med ungdommelig sjarrrrrngong  – en SYKT bra tegner – som turnerer det mørkeste alvor og det lyseste sinn med samme selvfølgelige SCHWUNG! Årets vinner viser ALT hva en tegneserie kan være.  Dette er en dønn ærlig kunstner som med stort mot har gått så djupt inn i stoffet sitt at han underveis har gjort oppdagelser akkurat som leseren gjør. Her bærer fortellingen hele veien, juryen er nesten fristet til å si – og misforstå oss rett nå – at dette er så bra fortalt at vi nesten glemte at det er en tegneserie. Juryen våger påstanden at årets vinner er en tegneserie som vil bli stående som en milepæl i norsk tegneseriehistorie, en serie som er i stand til å vekke samme emosjonelle resonans som moderne serieklassikere som Maus og Jimmy Corrigan.»

Årets tegneserie er en pris som deles ut av Serieteket ved Deichmanske bibliotek, Tronsmo bokhandel og Grafill, og består av 30.000 kroner. Tanken er at prisen skal gi vinneren mulighet til å satse mer på tegneserier.

Tidligere vinnere av prisen er:

Oslo Comics Expo har også gjort et videointervju med Kverneland om En frivillig død:

Nominert til Årets tegneserie 2019: Steffen Kverneland

Møt Steffen Kverneland, som er nominert til prisen Årets tegneserie for boka En frivillig død. Velkommen til prisutdeling fredag 7. juni klokka 19.30 på Serieteket, Deichman Grünerløkka!

Publisert av Oslo Comics Expo Tirsdag 4. juni 2019

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.