Den tradisjonelle Adamson-prisen ble delt ut 29. september 2017 på bokmessen i Göteborg. Én internasjonal og én nasjonal pris ble delt ut.

Her er juryens begrunnelse for å gi prisen til Steffen Kverneland:

«Steffen Kverneland är en bildskapare i världsklass: illustratör, satir- och karikatyrtecknare, serieskapare, konstnär. Med skeptisk blick och skeptisk penna rörde han sig länge på de traditionella litterära fälten. Han storverk – hittills – är emellertid den högst seriösa, vildsinta och oerhört mångfasetterade seriebiografin Munch (om den norske konstikonen Edvard Munch).»

– Jeg er veldig glad og stolt. Det er nesten noe uvirkelig, det er en gammel dagdrøm som har gått i oppfyllelse, sa Steffen Kverneland i en video som ble spilt av under prisutdelingen.

Kverneland takket Jens Anderson og Sanatorium forlag som har gitt ut Munch i Sverige, sin kone, «som har vært en nådeløs og uunnværlig konsulent», og sin norske forlegger Espen Holtestaul i No Comprendo, «som uten å stille spørsmål har latt meg gå i gang med så kostbare og store prosjekter – han trykker det samma fan».

Den svenske Adamson-prisen gikk til Gert Lozell, som har tegnet 91:an (den svenske serien som Stomperud er basert på) siden 1987.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.