Overmoden for at spørsmålet ”Men er tegneserier kunst?” legges dødt og begravet en gang for alle. Enhver noldus med respekt for seg selv, som følger litt med i kulturfeltet, har fått med seg at dette har vært et faktum lenge. Mediet trenger ikke forsvares. Kvaliteten trengs ikke å graves frem fra obskure kroker. Den er overalt.

Men hvordan bedømmer man kvaliteten? Hvilke premisser lages tegneserier på som ingen andre kunstfelt opererer med? Det finnes ingen presise svar som kan overføres til alt som utgis. Man kan prøve seg med paralleller til litteratur og film, sammenligne med billedkunst eller lyrikk. Men sannheten er at tegneseriemediet har fullstendig eksplodert i utallige former for uttrykk og tilnærminger, både i Norge, resten av Norden og land som Frankrike, USA og Tyskland. Sjangre glir over i hverandre. Det er umulig å bedømme på like premisser, og trenden ser ikke ut til å stanse.

En økende interesse for mediet har presset frem et behov for mer dyptpløyende og smartere skrevet journalistikk. For øyeblikket er det ganske amputerte anmeldelser av relativt kjente skapere som kommer på trykk i aviser, stripeserier styrer allmennoppfattelsen, og blogger og nettsteder kommer og går. Målet vårt er å ha kontinuitet, høy kvalitet over hele linja, med reflekterte og mangfoldige innfallsvinkler. Vi vil være et samlingssted for alle som er interessert i å vite mer om tegneserier, norske, men også om utenlandske serier som ikke er så lett tilgjengelig. Vi vil ivareta historikken til norske tegneserier, men også stille de mer under en kritisk lupe og sette de inn i globale tradisjoner.

Tida er overmoden for Empirix.

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.