8. mars ble Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utdelt. I tegneserieklassen vant Ida Neverdahl med sin I’m a Girl, It’s Fantastic. I tillegg vant Magnhild Winsnes i debutantklassen for sin oppvekstskildring Hysj.

For bokåret 2017 er til sammen 25 forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere nominert innenfor sju priskategorier: Litteraturprisen, Bildebokprisen, Fagbokprisen, Illustrasjonsprisen, Debutantprisen, Oversetterprisen og Tegneserieprisen.

Her er Empirix-anmeldelsene av de fire nominerte tegneseriene. Hysj er nominert i debutant-kategorien, de tre andre i tegneseriekategorien.

1. Den fjerde veggen av Thomas Falla Eriksen

«Det er tydelig at Falla Eriksen har godt grep om håndverket sitt. Han har en bachelor fra Kunsthøyskolen i Oslo og  viser en imponerende stilsikkerhet til å være debutant. Evnen til å leke seg med tegneserienes virkemidler er også veldig forfriskende. Historien kunne vært litt mer avansert – eller rett og slett bare lengre – og den faller litt mot slutten. Den er på mange måter mer en artig øvelse enn en virkelig gjennomarbeidet historie.» Les hele anmeldelsen.

2. Hysj av Magnhild Winsnes

Hysj Magnhild Winsnes

«Tegneteknisk har Winsnes et bredt repertoar og en lekker strek med et herlig uttrykk. Hun blander inn digitale teknikker, farger som gir en sommerlig fornemmelse og flotte teksturer. Til sammen gir dette boken et deilig, organisk utseende. Hun har en så tydelig strek og gir leseren en så sterk fornemmelse av sted at bildene både lukter og høres ut som nyklippet gress og landlig harmoni.» Les hele anmeldelsen.

3. Grosz av Lars Fiske

«Når Fiske vier kunstneren George Grosz en hel bok, ser vi igjen Fiskes strek tilpasse seg subjektet. Mer enn noen gang tidligere sprenger han seg fullstendig ut av tegneserienes faste rutemønster, og lager tablåer inspirert av Grosz’ egne bilder fra Berlins underverden. Samtidig lar Fiske linjene i tegningene leve friere enn før, og de bidrar til å skape dynamikk, orden og dybde i komposisjoner som i en mer ustø hånd ville kollapset i rent kaos.» Les hele anmeldelsen.

4. I’m a girl, it’s fantastic av Ida Neverdahl

Sulten (Ida Neverdahl, Jippi Comics)

«Teikneseriar er på sitt beste eit kraftfullt medium, med ei heilt eiga evne til å dra ein inn og skape empati og identifisering. Med I’m a girl, it’s fantastic viser Ida Neverdahl igjen at ho har full kontroll. Kvar side er eit eventyr eigna til å skape sitring og gåsehud. Fantastisk.» Les hele anmeldelsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Legg inn din kommentar.
Fyll inn ditt navn her

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.